Jag tror att jag har kärat ner mig lite i milk stout. Eller stout över huvudtaget. En stark och god stout är aldrig fel.

Nu är det min tur att testa att göra en egen. Efter en längre längtan och lite planering så var det då dags. I fredags kväll tog jag fram all utrustning och satte upp dem efter konstens alla regler. Skrubbade ur ur bryggverket och rengjorde alla slangar lite extra. Allt för att kunna starta tidigt på lördagen. Till min familjs glädje har jag flyttat från köket in till tvättstugan med bryggningen. Och där får allt precis plats. Vatten, avlopp, vädring allt finns 😉

Enligt boken jag plockat receptet ur så ska jag mäska i 90 minuter och sedan koka i ytterligare 90 minuter. Lång tid, men den som väntar på något gott väntar alltid för länge 😉

Strax efter kl. 7 var det i alla fall dags att dra igång. Mäter upp vatten, värmer vatten, mäter upp malt och när jag når rätt temp så i med allt. Eftersom det ska bli en stout så blir ju vörten riktigt mörk också, rent av svart. Drar igång pump och timer och sätter mig i soffan och kollar på OS. Lite spring fram och tillbaka blir det allt. Det måste kollas att pumpen hänger med och inte går torrt.

Jag blir lite förvånad över att allt går så smärtfritt. Ända tills jag mäter FG som landar på 1.062. Alldeles för lågt enligt mina beräkningar. Dock inte så lågt enligt receptet i boken. Jag vet just nu inte riktigt vad som hänt, men något har blivit lite fel i alla fall. Får se om jag tillsätter lite socker efter krausen för att få upp alkoholen något.